Miksi ihmiset jonottavat lentokoneeseen jopa tunti ennen lähtöä?

Matkailu Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Ihmisten käyttäytymiseen erikoistunut asiantuntija Judi James tietää, että nykyihmisen käyttäytymistä ohjailevat edelleen hyvinkin alkukantaiset mallit. Lentokentät ovat paikkoja, joissa yksilöt muodostavat laumoja jonottamalla.

Kaikki lentokoneilla matkustaneet ovat nähneet lentokenttien lähtöporteille muodostuneita jonoja. Osa ihmisistä siirtyy jonoon jopa tunti ennen varsinaista lähtöaikaa. James vastaa nyt Daily Mailille, miksi ihmiset seisoskelevat niin mielellään turhanpäiten.

Osa matkustajista pelkää oikeasti myöhästyvänsä lennolta, mikäli he eivät jonota tarpeeksi aikaisin lentokoneeseen. Toiset puolestaan kuvittelevat, että he voivat neuvotella itselleen paremman paikan koneessa. Alfayksilöinä itseään pitävät norkoilevat jonon etunenässä, vaikka lentohenkilökunta ei olisi edes saapunut paikalle. Jotkut ihmiset kärsivät matkustamiseen liittyvästä ahdistuksesta, ja heille on tärkeää olla oikeassa paikassa mahdollisimman nopeasti – vaikka ei olisi edes tarvetta.

Jamesin mukaan joidenkin mielestä aika saattaa kulua jonossa nopeammin. Joillekin matkustajille on tärkeää päästä lentokoneeseen mahdollisimman aikaisin, jotta he voivat ottaa tuntumaa reviiriinsä ennen nousua. He haluavat tietää käsimatkatavaroidensa paikan ja tutustua tuolinsa ympäristöön. Toisaalta kaikista itsevarmimpia ovat he, jotka jättävät lentokoneeseen nousemisen viimeisille minuuteille – he eivät pelkää lauman hännille jäämistä.

#airport #queue #passenger #terminal #blur #citylife #reflection #wanderlust #travel #traveller

A photo posted by David Tijero Osorio (@davidtijerophotography) on