Tänään juhlitaan ”itsaria” – suomalaislehden sanavalinta järkyttää

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalaiset hiljentyvät tänään monin paikoin juhlistamaan 99-vuotiasta itsenäistä Suomen tasavaltaa. Linnanjuhliin pääsee vain pieni osa suomalaisista, mutta itsenäisyyspäivänä on hyvä hetki muistaa sotaveteraanien lisäksi myös monia muita tahoja. Heitä voivat olla esimerkiksi menestyneet suomalaiset.

Kunnioitetaanpa Itsarin kunniaksi Suuria Suomalaisia. #epäolennaiset #suomi99v #menaiset

A video posted by Me Naiset (@menaiset) on

Me Naiset -lehti muisti eilen Instagramissa suomalaisia menestyjiä. Mukana olivat muun muassa Cheek, Saara Aalto, Patrick Laine, nyhtökaura ja biotuote. Videon yhteydessä itsenäisyyspäivästä käytettiin jostain syystä tilanteeseen nähden hieman erikoista sanavalintaa.

– Kunnioitetaanpa Itsarin kunniaksi Suuria Suomalaisia, Me Naiset kirjoitti videossaan.

– Kunnioitetaanpa Itsarin kunniaksi Suuria Suomalaisia. #epäolennaiset #suomi99v #menaiset, kirjoitettiin varsinaisessa päivityksessä.

Itsenäisyyspäivän sekoittaminen itsemurhasta yleisesti käytettyyn slangisanaan sai monet päivitystä kommentoineet ihmettelemään avoimesti sanavalintaa. Ainakaan Staran toimituksen tietoon ei ole tullut, että joku olisi joskus käyttänyt näitä sanoja toistensa synonyymeinä.

– Ei hyvää päivää vaan kaikille itsaria juhlistaville. …koskaan en ikinä ole mitää näin hölmöä aivopierua itsenäisyyspäivästä kuullut, nimimerkki jenicerrrr ihmetteli.

– Meni niin mauttomuuden puolelle että tätä ei kyllä pelasta sitten mikään, miumau89 totesi.