Joulun lahjapaperit historiaan? Kätevä vinkki ekohenkisille

Koti & Asuminen Lifestyle · Terhi Piiroinen

Joululahjat paketoidaan perinteisesti kertakäyttöiseen paperiin. Koska juhlapyhinä maailmaan tulee runsain määrin jätettä, voi lahjapaperien sijaan hyödyntää muita materiaaleja pakettien koristelemisessa.

PureWow-sivusto on keksinyt paketoida lahjoja silkkihuivien sisään. Laadukkaalta ja kauniilta näyttävät huivit ovat ikään kuin toinen lahja, jota voi käyttää myöhemmin tavallisten huivien tavoin. Paketoimisessa käytetään hyödyksi japanilaista tyyliä, jossa laatikko peitetään vinottain huiviin nähden.

Huivien lisäksi lahjapaketointiin voi hyödyntää vanhojen kirjojen sivuja, julisteita tai edellisvuoden joulupapereita. Lahjoja voi myös antaa suloisissa kasseissa tai pakkauksissa, joita voi käyttää myöhemmin hyödyksi kodin säilytyksessä. Myös erilaiset purkit ovat suosittuja ekoratkaisuja paketoimisessa.