Suomalaisyhtye voitti nimikiistassa kansainvälisen virvoitusjuomajätin

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalainen Battle Beast -yhtye joutui taannoin merkilliseen tilanteeseen haettuaan tavaramerkkiä nimelleen ja logolleen. Pian rekisteröinnin jälkeen kansainvälinen virvoitusjuomajätti Monster Energy Company ilmoitti vastustavansa tavaramerkin rekisteröintiä.

Yhdysvaltojen Delawaresta käsin toimiva Monster-energiajuomista tunnettu yhtiö oli aiemmin rekisteröinyt tavaramerkeikseen monia iskulauseita, jossa sana ”beast” on mukana yhtenä osana. Näitä ovat muun muassa ”Unleash the Beast!” ja ”Rehab the Beast!”.

Battle Beast vs. Monster
Battle Beast vs. Monster

Juomayhtiön näkemyksen mukaan nämä iskulauseet olisivat muodostaneet esteen suomalaisen Battle Beast -yhtiön tavaramerkin rekisteröimiselle. Yhtye oli kuitenkin asiasta eri mieltä ja ryhtyi vastustamaan vaatimuksia tavaramerkin kumoamisesta.

Patentti- ja rekisterihallitus on nyt saanut kumoamisvaatimuksen käsiteltyä. Staran saamien tietojen mukaan virasto päätti, että juomayhtiön rekisteröimät iskulauseet eivät ole este suomalaisyhtyeen nimen rekisteröimiselle tavaramerkiksi. Battle Beastin asiamiehenä toimii Jocka Träskbäck.

Viraston mukaan tavaramerkit eroavat niin olennaisesti toisistaan, että niiden välille ei voida katsoa muodostuvan sekaannusvaaraa. Lisäksi virasto katsoi, että kuluttajat eivät erehdy luulemaan rockyhtyettä osaksi juomamerkin tuotevalikoimaa. Viraston päätöksestä voi vielä valittaa markkinaoikeuteen.