Kierrätä vanhat kauluspaidat – ruokalappuja, tyynynpäällisiä ja kauppakasseja

Koti & Asuminen Lifestyle · Terhi Piiroinen

Tummaa pukua päivittäin käyttävät miehet saattavat kerryttää vaatekaappiinsa suuren arsenaalin kauluspaitoja. Vanhoista paidoista saa pienellä tuunauksella erinomaisia tuotteita, jotka edustavat kierrättämistä ja uusiokäyttöä parhaalla mahdollisella tavalla.

Listasimme nyt Bright Side -sivuston innoittamana kymmenen vinkkiä, joissa neuvotaan tavallisen kauluspaidan uudelleen hyödyntäminen. Toki vaatteet voi panna vaatekeräykseen tai myydä kirpputorilla, mutta kauluspaidoista voi saada pienellä ompelulla uudenlaisia vaatteita tai käyttöesineitä. Vanhoista kauluspaidoista voi tuunata esimerkiksi vauvan ruokalappuja, kauppakasseja tai tehdä olkaimettoman mekon naiselle.

Kauluspaidat ovat yleensä kestävää kangasta, joten ne soveltuvat hienosti koristetyynynpäällisiksi tai esiliinaksi. Näppärämpi ompelija tekee vanhasta paitapuserosta aamutossut ja toinen mekon pikkutytölle. Kauluspaidasta voi ommella nallekarhuja tai toppeja. Joku saattaisi hyödyntää muista ompeluksista yli jäävät kaulukset asusteena.