Vuoden 2016 katsotuimmat musiikkivideot – arvaatko suosituimmat?

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Monet levy-yhtiöt ja artistit miettivät yhä tarkemmin jokaisen julkaisun kohdalla sitä, että kannattaako kappaleelle kuvata musiikkivideota. Vaikka musiikkivideo onkin hyvä tapa esitellä uuden artistin kasvot ja luoda kappaleelle ehjä tarina, se pirstaloittaa kappaleesta tulevia ansioita.

YouTube-kanavien kautta saadaan nykyään tuloja mainosten avulla, mutta yleensä kappaleille parempi alusta nousta näkyville on nopea streamaustahti Spotifyssa. Tämän vuoksi kuuntelut kannattaakin ohjata pääsääntöisesti yhteen paikkaan. Suurten kansainvälisten artistien kohdalla tällainen pohdinta on kuitenkin usein turhaa, kun videoiden tärkeyden laskemisesta huolimatta heidän musiikkivideoidensa katselukerrat ovat yli miljardeissa.

Nyt Metro-lehti julkaisi YouTubessa eniten vuonna 2016 katseluita saaneet musiikkivideot. Fanit tuntuvat edelleen haluavan katsella artistien videoita, koska suosituimmalla videolla on jo yli 600 miljoonaa katselua enemmän kuin kappaleella on kuunteluita Spotifyssa.

Vuoden 2016 suosituimmat videot:

1. Fifth Harmony – Work from Home ft. Ty Dolla $ign2. Calvin Harris – This Is What You Came For ft. Rihanna3. Hasta El Amanecer – Nicky Jam4. The Chainsmokers – Closer ft. Halsey5. Rihanna – Work ft. Drake