Pyöräilijöille kehiteltiin omat älylasit – liikkuminen uudelle tasolle

Digi Urheilu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Älylasit ovat tehneet tuloaan jo vuosien ajan, mutta valtavirran suosiota ne eivät ole vielä saavuttaneet. Lisätyn todellisuuden mahdollistavat lasit saattavat kuitenkin nousta lähivuosina erilaisten harrastajaryhmien, kuten pyöräilijöiden suosioon.

Everysight-yritys on kehitellyt Raptor-älylaseja, jotka on suunniteltu varta vasten pyöräilijöiden käyttöön. Niiden avulla lajin harrastaja näkisi koko ajan silmiensä edessä esimerkiksi nopeuden, ajomatkan pituuden, sykkeen ja esimerkiksi navigaattorin.

Everysightin laseja ei ole vielä tuotu markkinoille, mutta yhtiö on aloittanut Yhdysvalloissa jo kokeiluohjelman. Mashable-sivuston mukaan aseja on toimitettu harrastajille, jotka pyöräilevät vähintään 12 kertaa viikossa. Kokeiluohjelman tavoitteena on muokata käyttäjäkokemusta kaikille ajajille sopvaksi.