Viis kakkossijasta, Saara Aalto on X Factorin todellinen voittaja!

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalainen laulaja Saara Aalto on tehnyt itsestään kuluneen syksyn aikana ilmiön, joka tunnetaan nyt Suomen lisäksi hyvin myös Iso-Britanniassa. Britannian X Factorissa kahden parhaan joukkoon sensaatiomaisesti noussut huippulahjakkuus jäi tänään kilpailun superfinaalissa toiseksi, mutta on kuitenkin kilpailun todellinen voittaja.

Splash

Kerroimme aiemmin tänään kuinka Saara Aalto kertoi Staran haastattelussa vuonna 2012 unelmoivansa esiintymisestä suorassa lähetyksessä isolla kansainvälisellä areenalla. Viime viikkoina Saara on toteuttanut unelmansa lukuisia kertoja ja hänestä on muodostunut kansainvälinen julkkistähti. Lienee täysin selvää, että Saara tekee nyt pitkän uran kansainvälisillä musiikkiareenoilla, oman musiikkinsa lisäksi myös esimerkiksi musikaaleissa.

Samassa haastattelussa Saara kertoi Staralle olevansa tyytyväinen, ettei voittanut The Voice of Finland -kilpailua, koska toisen sijan myötä hänellä oli enemmän vapauksia toteuttaa itseään.

– On. Aivan ehdottomasti. Mä olin tosi iloinen itsestäni ja tästä tuloksesta. Tää antoi vapaat kädet valita mitä tapahtuu ja miten haluan tehdä ja kenen kanssa haluan tehdä yhteistyötä ja kaikkea. Erittäin hyvin kävi, Saara Aalto kertoi Staralle.

Television erilaisissa kykykilpailuissa toiseksi ja kolmanneksi sijoittuneet ovat usein menestyneet paremmin kuin kilpailujen voittajat. Esimerkiksi Suomen Idolsissa Antti Tuisku sijoittui vuonna 2003 kolmanneksi, Katri Ylander vuonna 2005 toiseksi, Anna Abreu vuonna 2007 toiseksi, Anna Puu vuonna 2008 toiseksi ja Pete Parkkonen vuonna 2008 kolmanneksi. Ulkomailla esimerkiksi Adam Lambert sijoittui vuonna 2009 American Idol -kilpailussa toiseksi.

Tämän syksyn tulosten perusteella mikään ei liene esteenä sille, etteikö Saara Aalto menestyisi paremmin kuin kilpailun voittanut Matt Terry.