Vihdoinkin! Etelä-Korea kielsi koirien teurastamisen ja lihan myynnin

Ohhoh! Ruoka · Annukka Heikkilä

Etelä-Korea on ollut pitkään surullisen kuuluisa torista, jolla myydään koiran lihaa ja teurastetaan koiria. Eläinrakkaat ihmiset ovat pitkään protestoineet lihatoria ja koiranlihateollisuutta vastaan, mikä on viimein tuottanut halutun lopputuloksen.

Etelä-Koreassa on kielletty koirien teurastaminen ja koiran lihan myyminen. Teurastamot lakkautetaan BBC-uutisten mukaan jo viikon kuluttua, minkä jälkeen koiranlihateollisuudella itsensä elättäneet alkavat saamaan tukia keksiäkseen itselleen uuden elannon eri alalta.

Seongnamin pormestari Lee Jae-myung lainasi Gandhia puheessaan kertomalla, että valtiota pystyy arvostelemaan sen perusteella miten siellä eläviä eläimiä kohdellaan. Koiranlihateollisuuden ja lihatorin lakkauttamisella pormestari haluaa parantaa näin ollen koko Etelä-Korean mainetta.

Viranomaiset ovat kuitenkin huolissaan siitä, että kielto ja sen voimaantulo eivät tule astumaan todellisuudessa voimaan niin nopeasti ja yksinkertaisesti. Teollisuutta tulee vahtia kiellon jälkeen jatkuvasti, koska niin monien elanto on siitä kiinni, että sitä tullaan luultavasti yrittämään salaa jatkaa vielä kiellonkin jälkeen.