Kärsitkö selkäfinneistä? Ihotautilääkäri paljasti todennäköisen syyn

Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Monilla naisilla voi olla kuulas ja kaunis kasvojen iho, mutta selässä piileekin näppyinen yllätys. Monet ihmiset kärsivät selkäpuolelle syntyvästä aknesta, mikä johtuu ihotautilääkärin mukaan siitä miten ihmiset käyvät suihkussa.

Ihotautilääkäri Christie Kidd kertoi Seventeen-lehden mukaan, että todella moni nainen kärsii turhaan yläselkään syntyvistä finneistä. Syynä on usein se, että naiset pesevät vartalonsa suihkussa yleensä sillä välin kun hoitoaine vaikuttaa heidän hiuksissaan. Lopuksi naiset huuhtelevat hoitoaineen hiuksista, minkä jälkeen he astelevat pois suihkusta.

Kiddin mukaan tämä järjestys suihkussa on kuitenkin väärä. Lopuksi huuhdeltu hoitoaine on öljyisempää ja tarttuu juuri pestyyn ihoon varsinkin selkäpuolelle, mikä alkaa keräämään epäpuhtauksia ja aiheuttaa selkään finnejä. Naisten tulisi ensin pestä myös hoitoaine pois, minkä jälkeen hiukset pitäisi nostaa ylös hiusklipsillä. Vasta lopuksi suihkussa tulisi pestä vartalo, minkä jälkeen puhtaan ihon voi kuivata.