5-vuotias ei ehkä kuollutkaan Joulupukin syliin? Tarinaa epäillään tekaistuksi

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kerroimme aiemmin tällä viikolla kuinka Joulupukkina toimiva Eric Schmitt-Matzen kertoi viisivuotiaan parantumattomasti sairaan pojan kuolleen hänen syliinsä sairaalassa Joulupukin toteutettua pojan viimeisen toiveen. Nyt tarinan todenperäisyys on asetettu kyseenalaiseksi.

Traaginen tarina Joulupukin ja pikkupojan kohtaamisesta uutisoitiin laajasti sadoissa medioissa ympäri maailmaa. Niiden joukossa olivat muun muassa Britannian yleisradioyhtiö BBC, amerikkalainen uutiskanava CNN ja sanomalehti New York Times.

Juttu sai alkunsa Knowwille News Sentinel -lehdestä, joka oli haastatellut Schmitt-Matzenia. Mies on olemassa ja oikea, mutta hänen tarinaansa epäillään.

Epäilykset kertomuksen todenperäisyydestä heräsivät, kun Knoxville News Sentinel ryhtyi selvittämään tarinan pojan, tämän perheen ja Joulupukille soittaneen sairaanhoitajan henkilöllisyyksiä.

Schmitt-Matzen ei suostunut kertomaan kenenkään nimiä halutessaan omien sanojensa mukaan suojella heidän henkilöllisyyksiään. Lehti yritti saada tietoja selville muita reittejä, mutta mitään tarinan henkilöistä ei löytynyt, joten kertomusta ei ole voitu vahvistaa kolmannen osapuolen toimesta.