Lihaperunapiirakka lähetettiin avaruuteen – videokameran kanssa!

Ruoka Viihdeuutiset · Stara.fi

Verkossa on nähty lukuisia tempauksia, joissa milloin mitäkin esineitä on lähetetty avaruuden rajamaille sääpallojen mukana. Yleensä mukana on lähtenyt myös videokamera ja GPS-laite. Nyt iPhonet, nuket ja kahvikupit ovat saaneet seuraa lihaperunapiirakasta.

Eilen illalla verkossa julkaistulla videolla nähdään miten joukko nuoria miehiä lähettää Wiganin kaupungista ilmoille sääpallon, jonka mukana on herkullisen näköinen piirakka. Miehet epäilevät, että heidän piirakkansa olisi ensimmäinen koskaan avaruuteen lähetetty.

Tällä kertaa piirakka palloineen sai korkeutta noin 100.000 jalkaa, eli 30,5 kilometriä. Toisin sanoen piirakka ehti nousta stratosfääriin saakka ennen putoamistaan maahan. Mesosfääriin saakka noustakseen se olisi tarvinnut vielä noin 20 kilometriä lisää korkeutta. Tempauksen virallisena syynä oli tutkia matkan aiheuttamia muutoksia piirakan molekyylirakenteeseen.