Nerokas keksintö tieliikenteeseen! Säästää jopa miljoonia ihmishenkiä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Yhdysvaltojen patenttiviraston pääjohtaja totesi vuonna 1899, että ”Kaikki mitä voidaan keksiä, on jo keksitty”. Onneksi hän oli pahasti väärässä. Nyt Etelä-Koreassa on keksitty nerokas keino säästää ihmishenkiä ja materiaalisia vahinkoja tieliikenteessä.

Keksinnön yksinkertaisuus saa ihmettelemään miksi sitä ei ole aiemmin keksitty. Kyseessä on nimittäin maantien suojakaide, joka on varustettu pystyyn asennetuilla suurikokoisilla muovisilla rullilla. Niiden ansiosta kaiteeseen törmäävän auton liike-energia jakaantuu merkittävästi tasaisemmin, minkä johdosta sekä auto että ihmiset selviävät vähemmällä.

Eteläkorealaisen ETI Developedin keksintö on suunniteltu ihmishenkien pelastamiseksi. Tuotteessa metalliosa imee itseensä auton törmäyksessä syntyviä voimia, kun rullat taas jakavan voimia laajemmalle ja ohjaavat autoa vaakatasossa estäen sen pyörimisen aidan yli.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.