Matkustajan Samsung Galaxy Note 7 -pilailu johti paniikkiin lentokoneessa

Digi Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yksi tämän vuoden suurimmista puheenaiheista on ollut Samsung Galaxy Note 7 -puhelin, joka vedettiin markkinoilta räjähdysriskin vuoksi. Puhelinten käyttö myös kiellettiin lennoilla Yhdysvaltojen liikenneministeriön toimesta.

Virgin American lennolla San Franciscosta Bostoniin koettiin taannoin paniikin hetkiä. Wi-Fi-verkkoja kannettavalla tietokoneellaan tutkaillut matkustaja Lucas Wojziechowski huomasi jollain olevan päällä Samsung Galaxy Note7_1097 -niminen yhteyspiste. Pian matkustajille tehtiin kuulutus, jossa etsittiin Galaxy Note 7 -puhelimen omistavaa henkilöä.

Kun matkustaja ei astunut esiin, varoitti lentäjä tekevänsä pakkolaskun ja henkilökunnan tutkivan kaikkien matkatavarat. Lopulta totuus paljastui, kun yksi matkustajista ilmoitti kyseessä olleen väärä hälytys. Hän oli vain nimennyt langattoman wlan-tukiasemansa vitsinä räjähtelevän puhelinmallin mukaan.

Matkustaja Lucas Wojciechowski twiittasi tapauksen yllättävistä käänteistä lennon aikana. Vaikka kyseessä oli vain pilan aiheuttama väärinkäsitys, johti se BBC-uutissivuston mukaan lukuisten lentojen peruuntumiseen.