George Michael kärsi pitkään vakavista ongelmista: ”Ahdistuin suuresti”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Jouluna 53-vuotiaana menehtynyt poptähti George Michael oli useasti ongelmissa virkavallan ja oman terveytensä kanssa. Hänen kuolinsyytään ei ole kerrottu, mutta viranomaisten mukaan siihen ei liity rikosepäilyjä.

WHAM!-yhtyeessä aloittanut ja sittemmin myös soolouralla menestynyt George Michael tuli kaapista, kun siviiliasuinen poliisi pidätti hänet julkisessa WC:ssä siveettömän käytöksen takia. Vuonna 2011 George Michael joutui Itävallassa teho-osastolle keuhkokuumeen takia. Laulaja oli hengenvaarassa, ja lääkärit tekivät kolmen viikon ajan kaikkensa yrittäessään pitää hänet hengissä.

Huumeongelmista kärsinyt laulaja putosi vuonna 2013 Range Rover -auton kyydistä moottoritielle 112 kilometrin tuntivauhdissa, mutta selvisi ilmalennosta vähillä vammoilla. Laulaja joutui pudotuksesta shokkiin, mutta selvisi hengissä. Hieman aiemmin laulaja oli perunut kiertueensa ahdistuksen vuoksi ja kirjautui hoitoon Australiassa sijaitsevalle luksusklinikalle.

– Perun Australian kiertueeni keikat, mikä särkee sydämeni. Lääkärit suosittelevat täydellistä lepoa ja hoitoa traumaani. Luulin, että musiikin tekeminen ja yleisölle esiintyminen voisivat toimia riittävänä terapiana tuskaani. Olin kuitenkin väärässä, sillä ahdistuin suuresti, George Michael perusteli kiertueen perumista.

Auto-onnettomuuden jälkeen laulaja ei saanut elämäänsä raiteilleen, sillä hän erakoitui kuukausiksi asuntoonsa ja katkaisi välit ulkomaailmaan. Michael päästi ainoastaan parhaan ystävänsä David Austinin kyläilemään hänen Pohjois-Lontoossa sijaitsevaan kotiinsa. Syynä sulkeutuneisuudelle pidettiin eroa pitkäaikaisesta rakkaastaan Kenny Gossista ja lukuisia sairauksia, joista George Michael on joutunut kärsimään.

– Hän ei ole käynyt ulkona kuukausiin. Hän ei kehtaa esitellä päässään ja kaulassaan olevia arpia vuoden takaisesta auto-onnettomuudesta. Lisäksi hän on lihonut. Hän katselee DVD-elokuvia ja tilaa avustajiensa avulla ruokaa, kuten pastaa. Hän viettää aikaansa myös äänitysstudiossaan, mutta torjuu kaikki tarjoukset ja yhteistyöyritykset, lähipiiristä kerrottiin tuolloin Mirror-lehdelle.

Poptähti George Michael jää historiaan yhtenä aikakautensa suurimmista poptähdistä.