Koomikon jouluviesti leviää yhä: ”Tänä päivänä kauan sitten syntyi mies, joka muutti maailman…”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Jouluna varsinkin monet kristityt hiljentyvät viettämään uskonnollista juhlaa, mutta monet muut taas viettävät joulua myös aivan muista syistä. Kaksi vuotta sitten yhdysvaltalainen astrofyysikko ja tohtori Neil deGrasse Tyson kirjoitti Twitterissä viestin, josta muodostui sosiaalisen median ikiliikkuja.

– Tänä päivänä kauan sitten syntyi mies, joka muutti maailman noin 30-vuotiaana. Paljon onnea Isaac Newton. Syntynyt 25. joulukuuta 1642, television tiedeohjelmistakin tuttu Neil deGrasse Tyson kirjoitti kaksi vuotta sitten viitaten tieteen mullistaneeseen tutkijaan.

Tänäkin jouluna miehen kirjoitus lähti perinteiseen tapaan leviämään kulovalkean tavoin. Kommenttien perusteella se vaikuttaa aiheuttaneen hieman ärtymystä varsinkin syvästi kristillisissä piireissä, joissa joulua pidetään lähes yksinomaan uskonnollisena juhlana. Tyson totesi taannoin epäilevänsä, että maailmankaikkeus on mahdollisesti jonkin korkeamman voiman tai sivilisaation simulaatio.