Satelliittikuvat paljastivat synkän totuuden – näin maailma on muuttunut 32 vuodessa

Ohhoh! Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kerroimme äskettäin Google Earth -palvelun uudesta ominaisuudesta, jonka avulla voi tarkastella maailman muuttumista 32 vuoden aikana. Google Earthin uudistetun Timelapse-ominaisuuden myötä käyttäjät voivat katsella karttoja aikaväliltä 1984-2016. Ihmiset ovat muokanneet ympäristöään merkittävästi.

The LAD Bible on koonnut Facebookiin videokoosteen, jossa nähdään tunnettujen kaupunkien ja maiden muutoksia avaruudesta katsottuna. Satelliittien kuvaamat muutokset kertovat ainakin sen, että ihmiskunta on laajentanut reviiriään voimakkaasti luonnon puolelle metsää, tasankoja ja rantoja muokaten. Vesistöalueet ovat pienentyneet ja kaupunkialueet kasvaneet.

Koostevideossa näytetään Dubain, Kiinan, Las Vegasin, Salt Laken, Saksan, Saudi-Arabian ja Lontoon laajentuminen. Googlen alkuperäinen timelapse-videokooste löytyy Youtubesta ja se on 40 tunnin pituinen. Ihmispopulaatio on kasvanut 200 vuoden aikana yhdestä miljardista seitsemään miljardiin. Noin 40 prosenttia ihmisistä asuu nykyään kaupunkialueilla.

Google earth: 1984 vs 2016

Publié par The LAD Bible sur mercredi 28 décembre 2016