Haluatko pelastaa maailman? Älä käytä näitä tavaroita arjessa

Koti & Asuminen Lifestyle · Terhi Piiroinen

Jätteiden kierrättäminen säästää ympäristöä. Ympäristöä voi säästää kuitenkin jo kulutusvaiheessa ennakoimalla, mitä tuotteita kannattaisi välttää liiallisen kuormittamisen estämiseksi. CNN on nyt listannut 11 jokapäiväistä tuotetta, joiden käyttämistä kannattaa harkita kaksi kertaa.

Ensimmäisenä listalle nousevat kahvikoneissa käytettävät kertakapselit. Seuraavaksi CNN:n artikkelissa mainitaan pieniä muovihelmiä sisältävät hammastahnat. Kolmantena kannattaa välttää puisten syömätikkujen käyttämistä, sillä niitä varten kaadetaan vuosittain neljä miljoonaa puuta. Myös kosteusliinat pääsevät listalle niiden sisältämän muovisekoitteen vuoksi.

Ruokaostokset on hyvä pakata kestokasseihin muovipussien sijaan. Kertakäyttöiset patterit on järkevä korvata ladattavilla versioilla. Markkinoilla on myös muovisia teepusseja, joiden käyttö ei ole millään muotoa järkevää tai tarpeellista. Joissakin saippuoissa on triklosaani-nimistä ainetta, jonka on tutkittu aiheuttavan haitallisia vaikutuksia vesistöihin. Vaikka tuotteen käyttö on kielletty Euroopan unionin alueella, voi sitä kulkeutua maahamme muualta.

E-pillereitä ei saa koskaan vetää vessanpöntöstä alas, sillä ne aiheuttavat muutoksia kalakantoihin ja sitä kautta ekosysteemiin. Myös styroksia kannattaa vältellä sen vaikean kierrätettävyyden takia. Jätä kertakäyttöiset partahöylät ja muut muoviset kertakäyttötavarat kauppojen hyllyille. Kestävä kehitys on maapallon selviytymisen elinehto.

#waste #coffeecapsule

A photo posted by @darren.fg on