7 virhettä, joita tulee välttää uudenvuodenjuhlissa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Vuoden vaihtumiseen liittyy ilotulitteita, kuplajuomaa ja säkenöivää juhlimista. Osa juhlii uutta vuotta kotona perinteitä kunnioittaen, mutta jotkut suunnistavat yökerhoihin ja ravintoloihin. Kaupunkien suosituimmissa paikoissa on tungosta.

Naisten kannattaa pukeutua uudenvuodenjuhliin siten, että jalat eivät väsy korkeissa korkokengissä ja kylmyys ei iske rakettien ampumisessa. Uudenvuodenaattona kannattaa kulkea virran mukana, eikä lyödä lukkoon tiukkoja suunnitelmia. Koska taksijonot ovat pitkiä, on ulkona seisomiseen hyvä varautua ilman, että hytisee hypotermian rajamailla.

Bileissä kannattaa nauttia kohtuudella alkoholia ainakin alkuillasta, jotta varsinaisesta juhlasta, eli vuoden vaihtumisesta muistaa muutakin kuin kaverin posliinipöntön. Ravintoloiden baaritiskeillä on oltava pitkä pinna, eikä juhlinnan tarvitse tapahtua kaupungin suosituimmassa pintaliitopaikassa. Liikkeellä on nimittäin myös niitä, jotka lähtevät nauttimaan klubitunnelmasta kaksi kertaa vuodessa: uutenavuotena ja vappuna.