Japanin ruska kukoistaa – kuvat lehtiasetelmista someilmiöksi

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kun ilmaston valo vähenee ja lämpötila alenee, loppuu myös puissa olevien lehtien yhteyttäminen. Tällöin vihreä väri hajoaa ja esiin nousevat kasvisolun oranssit, ruskeat, keltaiset ja punaiset sävyt. Japanilaista ruskaa pääsee nyt ihailemaan tuoreen someilmiön kautta.

Instagramissa on valloillaan uusi someilmiö nimeltään ochiba art, joka tarkoittaa värikkäistä lehdistä tehtyjä taideteoksia. Maahan pudonneita lehtiä on aseteltu erilaisiin kuvioihin, kuten sydämen muotoihin. Osa on jalostanut värikkäitä lehtiä kukkakimpuiksi tai silhueteiksi.

Suomessa Lapin ruska on perinteisesti kauneimmillaan syyskuun toisella viikolla. Etelä-Suomessa ruskasta pääsee nauttimaan tavallisesti vasta lokakuussa. Ruskaretket ovat erittäin suosittuja myös Japanissa, jossa ruskan metsästystä kutsutaan sanalla ”momijigari”.

昨日すごくいい天気だった☀️☀️☀️ #昨日の4限#デザイン基礎#落ち葉アート#?

A photo posted by Saki Kitazumi (@sakiiii_97) on

.❤️ #Heart#ハート#落ち葉#落ち葉アート #足元くら部 #winter#olympus#tg870

A photo posted by Norika (@___nrkgw412) on

グレースリッポン3人組! #落ち葉アート#ハート#3人組

A photo posted by ゆうり (@yuuri3003hsj) on

#落ち葉アート #ハート #来宮神社

A photo posted by @ny.1108 on

Design?何なんでしょう?#銀杏#落ち葉アート #落ち葉#art

A photo posted by Shinichi Hoshikawa (@hossy617) on