Järkyttävä video: Malmön keskusta kuin sotatanner vuodenvaihteessa

Ohhoh! · Stara.fi

Useat suomalaiset mediat uutisoivat äskettäin, että Ruotsissa poliisi on joutunut vakaviin ongelmiin maahanmuuttajavoittoisilla asuinalueilla, joissa rikollisuus on kasvanut ja poliisin toiminta vaikeutunut merkittävästi. Yksi ongelmallisimmista kaupungeista on Malmö, jossa pelastusviranomaiset eivät enää voi ajaa kaikkiin esikaupunkeihin edes hälytysajoja ilman useiden poliisien muodostamia tukipartioita.

Malmö, 31.12.2016, Kuva: YouTube
Malmö, 31.12.2016, Kuva: YouTube
Malmö, 31.12.2016, Kuva: YouTube

Malmössä tilanne kulminoitui ikävällä tavalla uudenvuodenaattona, kun pääasiassa maahanmuuttajataustaiset mieshenkilöt siirtyivät lähiöistä kaupungin keskustaan Möllevångenin alueelle mukanaan merkittäviä määriä ilotulitteita. YouTubessa julkaistu video osoittaa nyt ikävällä tavalla mitä alueella tapahtui.

Videolla nähdään miten arviolta 20-40-vuotiaat miehet ampuvat ilotulitteita suoraan väkijoukkoon. Osa miehistä pitää esimerkiksi sylissään ilotulitepatoja, jotka ampuvat jopa parikymmentä rakettia yhdellä sytytyksellä. Videon perusteella on ilmiselvää, että paikalla olleet katsojat ovat olleet merkittävässä vaarassa lukuisten suurien ilotulitteiden räjähtäessä ihmisjoukossa.

Poliisit eivät kyenneet keskeyttämään hengenvaarallista mellakointia, joten ne tyytyvät ainoastaan seuraamaan tilannetta ja ajelemaan ympäri aluetta.