Selfie-kuvasta maailmanlaajuinen someriita – mihin suuntaan paidan raidat kulkevat?

Viihdeuutiset · Stara.fi

Monet muistavat vielä parin vuoden takaisin kohun, joka syntyi verkossa mekosta, jonka väristä syntyi maailmanlaajuinen nettikiista. Tapaus ei koskaan saanut lopullista vastausta, ja sittemmin hieman vastaavia kiistoja on nähty muitakin. Tuoreimmassa väitellään parhaillaan paidan viivoista.

Kyseessä on nimimerkki Mmmadelineen Twitterissä julkaisemasta selfie-valokuvastaan, jossa hän poseeraa mustavalkoraidallisessa paidassa. Kuvassa paidan raitojen suunta ei kuitenkaan ole täysin selvä, ja siksi siitä käydäänkin parhaillaan melkoista vääntöä sosiaalisissa medioissa.

Mitä mieltä sinä itse olet? Staran toimituksen mielestä paidassa on parimillisiä raitoja, jotka kulkevat vaakasuoraan. Kuvassa näkyvä efekti on pienistä raidoista johtuva niin sanottu Moiré-ilmiö, joka nähdään usein kameroissa ja varsinkin video- ja televisiokameroissa sekä niillä kuvatusta materiaalista otetuissa kuvakaappauksissa.