Ruotsissa vaaditaan ilotulitusrakettien kieltämistä – Malmön kaaos syynä!

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kerroimme äskettäin kuinka pääasiassa ulkomaalaistaustaiset nuoret miehet aiheuttivat kaaosta ja sivullisille vakavia vaaratilaiteita ampumalla ilotulitusraketteja väkijoukkoon Malmön keskustassa Möllevångenin alueella. Poliisit eivät kyenneet hillitsemään mellakointia lainkaan.

Malmössä maahanmuuttajat ja heidän jälkeläisensä ovat aiheuttaneet viikoittain vaaratilanteita niin sivullisille kuin myös poliisille ja muille pelastusviranomaisille. Malmön tilanne ei ole ainoa laatuaan, sillä toisaalla ambulanssille järjestettiin väijytys ilmoittamalla tekaistusta hätätilanteesta. Ambulanssin saapuessa kymmenet nuoret ryhtyivät ampumaan sitä kohti ilotulitteita.

Nyt Ruotsin ilotulitusalaa edustava järjestö on ilmoittanut toivovansa suurten ilotulitusrakettien kuluttajamyynnin lopettamista uudenvuoden tapahtumien takia. Järjestö kokoontui eilen hätäistuntoon, kun Malmön video ja tiedot muista tapauksista levisivät verkossa.

Puheenjohtaja Erik Nilsson kertoi Ruotsin Radiossa, että tänä uutenavuotena tilanne oli vakavin koskaan tähän saakka.

Järjestö toivoo, että kaikki tikkuun kiinnitetyt ilotulitusraketit poistettaisiin myynnistä. Samanlainen päätös on hänen mukaansa tehty jo aiemmin Norjassa. Siellä ilotulitteista aiheutuvat loukkaantumiset vähenivät kolmannekseen. Seuraavaksi järjestö ryhtyy neuvottelemaan viranomaisten kanssa ilotulitusrakettien kieltämisestä.

Malmö, 31.12.2016, Kuva: YouTube
Malmö, 31.12.2016, Kuva: YouTube
Malmö, 31.12.2016, Kuva: YouTube