Tätä maustetta kannattaa käyttää ruokiin – laihduttavia vaikutuksia!

Ruoka Terveys · Annukka Heikkilä

Moni on tehnyt vuoden vaihtumisen jälkeen lupauksen alkaa liikkumaan ja syömään terveellisemmin. Terveellisemmän ruokavalion myötä monilla on myös tavoitteenaan laihtua, minkä vuoksi heidän kannattaakin nyt uuden tutkimuksen mukaan lisätä maustekurkumaa ruokavalioonsa.

Daily Star -sivusto kertoo uudesta tutkimuksesta, jonka mukaan maustekurkuma tehostaa rasvanpolttoa. Kirkkaankeltainen mauste muuttaa valkoista elimistön varastoimaa rasvaa ruskeaksi rasvaksi, jonka ihminen pystyy hyödyntämään ja polttamaan energiana pois.

Rasvanpolton tehostamisen lisäksi maustekurkuma puhdistaa maksaa ja auttaa myös alentamaan kolesteroliarvoja. Maustekurkumaa onkin talven aikana hyvä ja helppo käyttää esimerkiksi vahvoihin intialaisiin kastikkeisiin, joissa käytetään kookoskermaa ja currya.