YLE: Hallitus poistamassa autoveron!

Autot Viihdeuutiset · Stara.fi

Viime viikkoina on ihmetelty laajasti hallituksen toimia moottorikäyttöisillä liikkuvien laitteiden verotuksesta ja tieverkon yksityistämisestä. Hetki sitten Yleisradio uutisoi, että sen haltuunsa saamien asiakirjojen mukaan hallitus on poistamassa autoveron.

Asiakirjojen mukaan liikenne- ja viestintäministeriö esittää, että auton ostamisen yhteydessä maksettava autovero poistuisi kokonaan. Suomen poikkeuksellisen suuri autovero on näkynyt kautta aikojen maamme kaduilla muita maita vanhempana ja siten myös saastuttavampana autokantana. Autoveron poistaminen hyödyttäisi erityisen paljon kalliiden luksusautojen ostajia.

Autoveron poistumisen myötä valtion verotulot vähenevät yli 800 miljoonaa euroa. Lisäksi Yleisradion mukaan auton käytöstä maksettavaa vuotuista ajoneuvoveroa ollaan vähentämässä merkittävästi, eli 547 miljoonalla eurolla. Pakettiin sisältyy näiden lisäksi myös polttoaineveron laskeminen 200 miljoonalla eurolla.

Autoilija ei kuitenkaan pääse keskimäärin helpommalla kuin aiemmin, sillä hallituksen suunnitelmien mukaan uusi liikenneverkkoyhtiö tulisi laskuttamaan autoilijoilta maksuja aikaperusteisesti teiden käytön perusteella vuoden 2018 alusta alkaen. Päästöihin perustuva maksu olisi keskimäärin 539 euroa vuodessa. Tässä mallissa kohua aiheuttanut autojen GPS-seuranta ei ainkaan vielä toistaiseksi olisi tarpeellinen.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.