JussinHessu-kulttuuripalkinto Blockfestille

Festarit · Stara.fi

Tampereen ja Tammerkosken nuorkauppakamarit ovat jakaneet JussinHessu-kulttuuripalkintoa vuodesta 1991 saakka ansioituneille pirkanmaalaisille kulttuurivaikuttajille. Aikaisempia voittaja ovat olleet muun muassa Juice Leskinen, Paleface, Popeda, Jonne Aaron ja Sorin sirkus.

Katso StaraTV:stä Blockfestin tuottajien Kalle Kallosen ja Joni Siintovaaran haastattelu!

Tänä vuonna palkinnon saajaksi valittiin tamperelainen Blockfest-kaupunkifestivaali. Valitsijaraadin perusteissa nousi esiin erityisesti Blockfestin pitkäjänteinen työ rytmimusiikin ja urbaanin kulttuurin parissa. 2010-luvulla suosituinta populaarimusiikkia edustava rap-musiikki sopii hyvin tamperelaiseen kulttuurimaisemaan suorana jatkumona riimittelevälle manserokille.

Blockfest on hiphop-musiikkiin erikoistunut kaupunkifestivaali, jota on järjestetty Tampereella vuodesta 2008 lähtien. Blockfestin lavalle nousevat vuosittain kotimaiset huippuartistit, kuten Elastinen, Cheek ja Mikael Gabriel. Lisäksi Blockfestin lavalla on nähty maailmantähtiä, kuten muun muassa Snoop Dogg, Wiz Khalifa ja Nas. Palkinnon vastaanotti Kalle Kallonen, joka on yksi tapahtuman perustajista.