Näin paljon kuukautiset vaikuttavat naisten mielialaan

Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Kuukautisten alkaminen voi olla joillekin naisille kivuliasta. Tutkimusten mukaan kuukautisten alkamisesta ensimmäisen viiden päivän ajan naiset ovat kuitenkin onnellisimmillaan, koska estrogeeneihin kuuluvan estradiolin lisääntyminen kehossa syrjäyttää stressihormonit.

Kuukautiskierron toisella viikolla nainen on kaikkein empaattisin, suvaitsevin ja ottaa muut huomioon. Tällöin nainen on yhteistyökykyinen ja ottaa myös parhaiten muiden ihmisten tarpeet huomioon omiensa sijaan.

Kuukautiskierron puolivälissä ovulaation tapahtuessa nainen tuntee itsensä kaikkein seksikkäimmäksi. Tällöin naisen estrogeenitasot ovat huipussaan, mikä saa myös naisen seksihalut nousemaan. Tämän vaiheen yleensä myös miehet huomaavat.

Puolivälin jälkeen nainen on yleensä rauhallisin mielin ja tuntee olonsa tasapainoiseksi. Kuukautiskierron lopussa päiviä ennen kuukautisia nainen on useimmiten huonotuulisimmillaan ja tuntevat olonsa stressaantuneiksi ja ahdistuneiksi.