Naisesta varoittava esimerkki – solarium voi saada aikaan pahaa jälkeä

Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Dublinissa asuva 45-vuotias Margaret Murphy asui kymmenen vuotta Kreetalla, jossa hänen ei tarvinnut käyttää korkeaa suojakerrointa ottaessaa aurinkoa, koska hän ei palanut herkästi. Murphy halusi myös Irlannissa kesäisin ollessaan olla päivettynyt, minkä vuoksi hän kävi ahkerasti myös solariumissa.

Eräs päivä nainen huomasi otsassaan muutaman melko kivuliaan punaisen jäljen, joita hän kävi näyttämässä lääkärille. Naisella todettiin aktiininen keratoosi, joka ilmenee paikallisina syöpää edeltävinä ihovaurioina. Taudinkuvan toteamisen jälkeen Murphya alettiin hoitamaan lääkevoiteilla, jotka tuhoavat paikallisesti häiriintynyttä solukkoa kasvoissa.

Nainen perusti itselleen Mag’s Murphys Journey -nimisen Facebook-sivuston, jonka tarkoitus on levittää tietoisuutta auringon ja solariumin vaaroista. Facebook-sivuilla jo yli 13.000 ihmistä seuraa naisen käymää taistelua ja hoitoja, joissa poltetaan käytännössä hänen koko kasvojensa iho.

Day 17Swollen face,itchy,burningSkin is so tight I'm finding it hard to open my mouth, can't smile can't yawn ,on the…

Publié par Mag's Murphys Journey sur mardi 17 janvier 2017

Publié par Mag's Murphys Journey sur mardi 17 janvier 2017

Publié par Mag's Murphys Journey sur jeudi 12 janvier 2017