StaraTV Alpeilla: Ranskan Val d’Isere esittelyssä

Alpeilla Matkailu Urheilu Viihdeuutiset · Stara.fi

Alpeilla-ohjelmasarjassa tutustutaan tässä jaksossa Genevestä noin kolmen tunnin ajomatkan päässä sijaitsevaan Val d’Isereen, joka on laskettelukohteena Ranskan Alppien todellinen helmi. Kylässä asuu ympäri vuoden reilut 1.800 asukasta ja kylä sijaitsee noin 1.850 metrin korkeudella merenpinnasta.

Val d’Isere tarjoaa laskettelijoille samalla kertaa lasketteluelämyksen ja kulinaristisen kokemuksen, sillä ranskalaisesta kylästä löytyy sekä Michelin-tähdillä rankattuja ravintoloita että perinteistä ranskalaista ruokaa.

Rinnekilometreillä mitattuna Val d’Isere on yksi Ranskan suurimpia ja vanhimpia laskettelukeskeskuksia, ja sitä voi verrata esimerkiksi toiseen legendaarisen kohteeseen, Chamoxiin. Alpeilla-ohjelmassa haastatellaan suomalaisia alppitähtiä, jotka tavattiin Val d’Iseren rinteillä.