8 tapaa olla onnellisempi jo tänään

Lifestyle Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Aikuiset voivat kokea stressiä työkiireiden vuoksi tai tuntea itsensä arjen keskellä onnettomaksi lukemattomista eri syistä. Varsinkin talven pimeyden keskellä ihmisten tulisi kiinnittää erityistä huomiota omaan hyvinvointiinsa.

Onnellisuus koostuu ja rakentuu eri ihmisillä eri asioista, mutta nyt elämäntaidon valmentaja Will Williams on kertonut Byrdie-sivustolle kuitenkin kahdeksan asiaa, joihin huomion kiinnittäminen voi tehdä oman olon onnellisemmaksi jo tänään.

1. RuokaRuoka kohentaa omaa mielialaa, mutta herkkuja ei kuitenkaan kannata syödä lohdutukseksi. Syö kasviksia ja salaatteja, jotka tuntuvat kehossa hyvältä vielä syömisen jälkeenkin eivätkä turvota tai saa aikaan huonoa omatuntoa.

2. MeditoiMeditoiminen vähentää ahdistuneisuutta ja msentuneisuutta, ja se auttaa kohentamaan mielialaa ja vähentämään kehosta stressiä.

3. JärjestäPieni järjestys tuo usein ihmisille rauhallisemman ja onnellisemman olon. Järjestys voi tarkoittaa huoneen siistimistä tai esimerkiksi rästissä olevien töiden aikatauluttamista kalenteriin.

4. Ole kiltti itsellesiOle välillä kiitollinen itsellesi ja hyväksy itsesi sellaisena kuin olet. Itsensä kehittäminen on tervettä, mutta jatkuva paremman tavoittelu on uuvuttavaa.

5. Nuku paremminPyri nukkumaan tarpeeksi pitkiä yöunia. Ne auttavat parantamaan mielialaa nopeasti.

6. LiikuLiikunta tuo ihmisille hyvän olon ja jo pienikin treeni tai kävely raittiissa ulkoilmassa kohentaa mielialaa.

7. Pidä taukoOta itsellesi aikaa ja järjestä kalenteriin sellaisia hetkiä, jolloin et tee mitään.

8. Älä eristäydyKiireessä ja stressaavissa elämäntilanteissa ihmisillä on taipumus eristäytyä muista ihmisistä. Ei kannata kuitenkaan vajota täysin omaan ahdistuneisuuteen vaan hakeutua välillä sosiaalisiin tilanteisiin ja hyvien ystävien ympäröimäksi.