Kotikatu tekee paluun – ensimmäinen kausi YLE Areenaan tällä viikolla

Viihdeuutiset · Stara.fi

Yleisradion pitkäikäisin draamasarja Kotikatu julkaistaan YLE Areenassa. Kotikatu-sarjan julkaisu aloitetaan ensimmäisestä kaudesta torstaina 26. tammikuuta. Seuraava kausi löytyy Areenasta noin kolmen kuukauden päästä edellisestä, ja jokainen kausi on nähtävillä kuusi kuukautta.

– Kotikatua on kyselty meiltä vuosien mittaan paljon. On hienoa, että saamme koko sarjan nyt katsottavaksi. Kiinnostavaa nähdä, millaisen kuvan se tänään nähtynä antaa suomalaisesta elämänmenosta miltei kahden vuosikymmenen ajalta, sanoo julkaisupäällikkö Petri Jauhiainen kertoo.

Kotikatua tehtiin vuosina 1995-2012 kahdeksantoista tuotantokautta, yhteensä 589 jaksoa. Sarjan kaikki tuotantokaudet uusitaan kuusivuotisen sopimuskauden aikana. Kotikadun pilottijakso esitettiin televisiossa 21. elokuuta 1995, eikä sarjaa ei ole aiemmin uusittu. Kotikadun alkaessa Suomessa elettiin historiallisesti mullistavia aikoja. Lama oli runnellut maata pankkikriiseineen, vuoden alusta oli liitytty EU:hun ja ostokset tehtiin silti vielä markoissa.

Kotikadulla kolme sukupolvea, kaksi perhettä, Mäkimaat ja Luotolat, kohtaavat elämässään samoja haasteita kuin kuka tahansa suomalainen. Yleisradio on käynyt neuvotteluja Kotikadun uusimisesta aikaisemminkin, mutta tuolloin tekijänoikeusjärjestöt eivät olleet samoilla linjoilla.

– TV-esitykseen Kotikadun uusiminen olisi tullut Ylelle liian kalliiksi. Uusi arkistosopimus koskee nettijulkaisua, ja siksi Kotikatu voidaan julkaista nyt Yle Areenassa. Ilahduttavaa sopimuksessa on se, että tällä tavalla julkaistuna Kotikadun kunkin tuotantokauden voi katsoa kuuden kuukauden ajan, niin usein tai juuri silloin kun itselle parhaiten sopii, Jauhiainen lisää.