Instagram vaikuttaa siihen mitä syöt

Ruoka Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Kerroimme aiemmin tutkimuksesta, jonka mukaan ruokakuvien katseleminen tekee ihmiset nälkäiseksi. Nyt Men’s Health -sivusto kertoo, että sosiaalisessa mediassa julkaistut ruokakuvat vaikuttavat myös hyvin paljon siihen mitä ihmiset syövät.

Herkullisen kuvan nähdessään ihmisen keho alkaa erittämään sylkeä, kiihdyttämään aineenvaihduntaa, vauhdittamaan suolen tyhjäämistä ja valmistautumaan kaikin tavoin siihen, että seuraavaksi syödään. Vaikka kuvassa näkyvää ruokaa ei olisikaan tarjolla, kuvia katsonut henkilö alkaa nopeammin tuntemaan itsensä nälkäiseksi ja menee syömään. Näin ollen hän nauttii kuvien vuoksi enemmän turhia ja ylimääräisiä kaloreita päivän aikana.

Ylimääräisten kaloreiden nauttimisen lisäksi esimerkiksi Instagramissa julkaistut kuvat vaikuttavat siihen mitä ihmiset syövät. Tutkijoiden suorittaman kyselyn mukaan digitaalisessa mediassa nähdyt ruokakuvat vaikuttavat amerikkalaisissa perheissä yli 70-prosettisesti siihen mitä he päättävät laittaa ruoaksi tai käydä ravintolasta hakemassa. Tämän vuoksi ihmisten kannattaisikin seurata parempien ruokatottumusten toivossa myös sivustoja, jotka julkaisevat pelkästään terveellisistä annoksista kuvia.