Valkoisemmat hampaat kotikonstein: 9 tapaa valkaista hampaat itse

Ruoka Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Ihmiset ihailevat valkoisia hampaita ja moni käykin hammashoitoklinikoilla valkaisemassa hampaitaan. Hampaiden valkaisemiseen on kuitenkin olemassa muutamia toimivia kotikonsteja, joiden avulla valkoisemmat hampaat voi saada myös omin avuin.

Hammaslääkäri Richard Marques kertoi Daily Mail -lehdelle parhaat vinkkinsä, joiden avulla ihmiset voivat valkaista hampaita luonnollisilla aineilla kotonaan.

1. RuokasoodaRuokasoodaa sekoitetaan vesitilkkaan, minkä jälkeen tahnalla harjataan hampaat.

2. MansikatMansikat vaalentavat hampaita niiden luonnollisten happojen vuoksi.

3. Lämmin suolavesiKurlaa suuta vedellä, johon on sekoitettu teelusikallinen suolaa.

4. Vaaleat ruoatKana, riisi ja kala eivät värjää hampaita, koska ne ovat vaaleita ruokia. Hampaiden vuoksi kannattaa kiinnittää huomiota siihen, että ei aina valitse kaikkein tummimpia ja pigmenttipitoisimpia ruokia.

5. OmenaOmenan syöminen poistaa plakkia sen koostumuksen vuoksi, minkä lisäksi hedelmän sisältämät omenahapot valkaisevat hampaita.

6. Vesi ja maitoVesi huuhtoo plakkia ja maidon sisältämä kalsium vahvistaa hampaita.

7. JuustoKovat juustot puhdistavat hampaan pintaa, minkä lisäksi kalsium vahvistaa hampaita.

8. KookosöljyKäytä välillä kookosöljyä suuveden sijaan ja kurlaa öljyllä hampaita niin kauan kuin pystyt. Ideaalinen kurlausaika on 15 minuuttia.

9. AktiivihiiliAktiivihiili puhdistaa ja vaalentaa hampaita, minkä lisäksi se poistaa suusta bakteereja ja vahvistaa ikeniä. Markkinoille on tullut jo mustia hammastahnoja, joissa on käytetty juuri aktiivihiiltä salaisena ainesosana.