Poliisi löysi patjan sisältä 20 miljoonaa dollaria käteistä

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Amerikkalaiset viranomaiset ovat pidättäneet brasilialaisen 28-vuotiaan Cleber Rene Rizerio Rochan epäiltynä rahanpesusta ja pyramidihuijauksesta. Miehen kotiin suoritetussa kotietsinnässä löytyi miljoonia dollareita riihikuivaa.

Yhdysvaltain syyttäjänviraston Massachusettsin osasto on julkaissut Twitterissä kuvan, jossa on setelitukoilla täytetty sänky. Patjan sisältä löytyi yhteensä 20 miljoonaa dollaria käteistä. Rahat kuuluvat miljardihuijauksen tehneelle brasilialaismiehelle, BBC uutisoi.

Cleber Rene Rizerio Rocha organisoi TelexFree-nimistä internetalan yritystä, jossa ihmisiä huijattiin ostamaan oikeus yrityksen ylläpitämään järjestelmään. Sovelluksen avulla henkilöiden oli tarkoitus julkaista nettimainoksia, mutta kyseessä oli huijaus. Yrityksen kautta suoritettiin rahanpesua yhteensä miljardin dollarin verran ja uhreja oli yli miljoona ihmistä ympäri maailmaa. Rocha on tutkintavankeudessa.