Seuraavan Star Wars -elokuvan nimi paljastettiin – kuka on viimeinen jedi?

Elokuvat Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Star Wars -saaga jatkuu tänä vuonna kahdeksannen episodin muodossa. Nyt tulevan elokuvan nimeksi on paljastettu Star Wars: The Last Jedi. Koska Jedi-sana on englannin kielessä sekä yksikkö että monikko, kääntyisi nimi suomeksi joko muotoon Viimeinen jedi tai Viimeiset jedit.

Tulevan elokuvan juonesta ei vielä tässä vaiheessa tiedetä paljoakaan, ja nimi onkin herättänyt runsaasti spekulointia. Sen on epäilty viittaavan Luke Skywalkeriin, Daisy Ridleyn esittämään Reyhin tai Adam Drivein näyttelemään Kylo Reniin. Toiset taas uskovat että nimi on ennemminkin vertauskuvallinen eikä se näin ollen viittaisi yksittäiseen hahmoon.

Star Wars: The Last Jedin ohjaa Rian Johnson, joka on aikaisemmin vastannut muun muassa Looper-elokuvasta ja Breaking Bad -sarjan jaksoista Fly, Fifty One sekä Ozymandias. Uusina näyttelijöinä mukana ovat ainakin Benicio Del Toro, Laura Dern ja Kelly Marie Tran. Elokuvan ensi-ilta on 15. joulukuuta 2017.