USA:n lentokentiltä takavarikoitu ennätysmäärä aseita – suurin osa ladattuna!

Matkailu · Terhi Piiroinen

Yhdysvaltalaisilla lentokentillä on takavarikoitu viime vuonna yhteensä 3.391 tuliasetta matkustajien käsimatkatavaroista. Aseiden määrä oli peräti 28 prosenttia enemmän kuin vuonna 2015. Eniten aseita takavarikoitiin Atlantan Hartsfield-Jacksonin kansainväliseltä lentokentältä.

Yhdysvaltojen lentokenttätarkastajat ovat julkaisseet tilastonsa vuodelta 2016. He tekivät yli kaksi miljoonaa turvatarkastusta päivittäin. Matkustajien käsimatkatavaroista löytyi päivittäin keskimäärin yhdeksän asetta, TSA tiedottaa.

Huolestuttavammaksi asian tekee se, ett’ 83 prosenttia aseista oli ollut ladattuina. Atlantan lentokentän jälkeen toiseksi eniten aseita löydettiin Dallas-Fort Worthin kansainväliseltä lentokentältä ja kolmanneksi eniten Beorge Bush Intercontinental Airportilta Houstonista.

Suomessa turvatarkastusta koskevista määräyksistä vastaa Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi, joka on myös kansallinen turvatarkastuksia valvova viranomainen. Trafin sivuilta saat taustatietoa turvatarkastuksista.