Järjestö tekee hylätyistä motelleista kodittomien veteraanien asuntoja

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Teollisuusmaissa köyhillä ihmisillä on huomattavasti vähemmän varallisuutta kuin kansalaisilla keskimäärin. Mikäli hyvinvointivaltiossa lukeutuu köyhien kastiin, saattaa rahattomuus lopulta johtaa syrjäytymiseen ja kodittomuuteen, koska varattomuuden vuoksi jää paitsi tavallisten ihmisten perustoimista ja asioista.

Los Angelesissa on aloitettu hanke, jossa hylätyt hotellit ja motellit muutetaan kodittomien asuntoloiksi. Step Up -niminen hyväntekeväisyysjärjestö auttaa etenkin amerikkalaisia sotaveteraaneja, jotka ovat jääneet yhteiskuntajärjestelmän ulkopuolelle. Järjestö kunnostaa huonokuntoisia rakennuksia kompakteiksi asunnoiksi, The Daily Good uutisoi.

Asuntojen lisäksi veteraaneille tarjotaan psykiatrisia palveluita sekä apua työnhakuun. Veteraanijärjestöt ovat auttaneet kodittomien vuokrakustannuksissa ja osa saa katon päänsä päälle jopa 15 vuoden ajaksi – ja täysin ilmaiseksi. Hankkeen alkamisen jälkeen kodittomien veteraanien määrä on laskenut. Ennen kaupungissa oli 4.362 koditonta veteraania, ja nyt määrä on laskenut 3.071:een.