Taas yksi delfiini kuoli turistien käsissä – nostivat poikasen rannalle

Ohhoh! · Annukka Heikkilä

Ihmisten into selfie-kuviin johtaa vuosittain kymmenien ihmisten kuolemiin, kun uskaliaat poseeraukset koituvat poseeraajien kohtaloksi. Kerroimme vuosi sitten miten Argentiinan Buenos Airesissa lomailleet turistit olivat tappaneet rannalla uiskentelevan delfiininpoikasen selfie-kuvien vuoksi. Nyt samanlainen tapaus on sattunut uudelleen.

Jälleen pieni delfiini on kuollut Argentinassa innokkaiden selfie-kuvien ottajien käsissä. Turistit olivat napanneet matalassa rantavedessä uineen poikasen San Bernardossa ja tuoneet delfiinin rantaan. Videolla nähdään miten ihmiset ovat kerääntyneet pienen delfiinin ympärille silittämään ja koskettamaan sitä.

Yksi tilannetta sivusta seurannut oli kommentoinut National Geographic -sivuston mukaan, että turistit antoivat delfiinin kuolla, kun he eivät palauttaneet sitä veteen. Vuosi sitten samanlaisessa tilanteessa menehtyneen delfiiinin kuolinsyyksi oli todettu lämpöhalvaus yhdistettynä stressiin. Tämäkin poikanen koki luultavasti saman kohtalon.