Satiirilehti: IKEA julkaisi koottavan muurin – sopii myös Meksikon rajalle

Viihdeuutiset · Stara.fi

Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump lupasi jo vaalikampanjansa alkuvaiheessa rakennuttaa Yhdysvaltojen ja Meksikon rajalle muurin, jonka Meksiko joutuu kuitenkin maksamaan. Näin tulee tuskin koskaan käymään, mutta nyt satiirilehti Der Postillon on keksinyt meksikolaisille edullisen ratkaisun ongelmaan.

Lehti kehitteli ruotsalaiselle IKEA-huonekalujätille Börder Wåll -nimisen konseptin helposti koottavasta 10 metriä korkeasta ja 3.144 kilometriä pitkästä muurista, jonka rakentamiseen ei tarvita edes erillisiä työkaluja. Varsinaisen muurin hinnaksi on arvioitu jopa 24 miljardia dollaria, mutta IKEA-muurin saisi paikalle alle 10 miljardilla.

Pahvilaatikossa rakennuspaikalle toimitetaan niin muurin elementit kuin pikkilanka ja sen tukivarret. Tällaisen muurin kestävyys tuskin riittäisi Trumpin johtamille Yhdysvalloille. Tuotteelle luvataan siitä huolimatta viiden vuoden takuu.