Grammy-gaalan mainos ihmetyttää – pohjana Kanyea sivaltava Taylor Swiftin puhe

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Vuosittainen Grammy-gaala lukeutuu Yhdysvaltojen suurimpiin musiikkialan tapahtumiin. 17. helmikuuta järjestettävä Gaala lähestyy, ja nyt tapahtuma julkaisi ensimmäisen mainoksensa, joka on aiheuttanut hämmennystä monissa.

Mainoksessa nuoret tytöt puurtavat omien unelmiensa ja rakastamien harrastustensa parissa. Lapset ja nuoret siteeraavat kovan työn keskellä Taylor Swiftin viime vuonna pitämää kiitospuhetta. Kiitospuheen lauseet kuulostavat tyttöjen lausumina kuin inspiraatiota antavalta mantralta, mutta moni on kuitenkin ihmetellyt sitä, minkä vuoksi kohua herättänyt puhe päätettiin ottaa mainokseen.

Taylor Swiftin kiitospuhetta ruodittiin mediassa paljon, koska se oli taannoin suora isku Kanye Westille, jonka kanssa Swiftillä oli kiistaa. Kanye West on jo aiemmin ilmoittanut, että hän ei aio osallistua koko tapahtumaan tänä vuonna vaikka hän onkin ehdolla palkinnon saajaksi. Mainoksella ei kuitenkaan tiedetysti ollut osaa tämän päätöksen tekemisessä.