Kapalointi Japanissa aikuisten uusi trendi – väitetään lievittävän särkyä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Japanissa on levinnyt villitys, jossa aikuisia ihmisiä kääritään kapaloihin hieman samaan tapaan kuin vauvoja. Vaikka toimenpide saattaa näyttää nopealla vilkaisulla jonkinlaiselta fetissiltä, on kyseessä etenkin äitien parissa levinnyt terveysvillitys.

Toimenpiteen nimi, otonamaki, tarkoittaa aikuiskapaloinia. Siinä ihminen kääritään isoon kankaaseen, ja häntä keinutetaan patjan päällä. Kiotolaisen kätilön kehittelemän aikuiskapaloinnin väitetään lievittävän erityisesti synnytyksen jälkeistä kipua ja särkyä.

Reuters-uutistoimiston mukaan aikuiskapalointiin osallistuneet naiset ovat kehuneet toimenpidettä toimivana. Kaikki eivät kuitenkaan suhtaudu siihen yhtä innolla. Esimerkiksi kiropraktikko Shiro Oba ei usko sillä olevan pitkäaikaista vaikutusta, ja neuvoo säryistä kärsiviä kääntymään mielummin lääkärin puoleen.