Matkalla Australiaan? Viranomaisilta vakava varoitus uimarannoista

Matkailu Ohhoh! · Tim Isokivi

Australian Melbourneen matkustavien kannattaa suunnitella tarkkaan, missä käyvät uimassa. Ainakin 36 uimarannan veden on kerrottu olevan ihmisten jätösten saastuttamia. Ympäristönsuojeluvirasto EPA on julkaissut varoituksen, jossa ihmisiä kehotetaan välttämään useita Melbournen Port Phillipin lahden uimarannoista.

St. Kildan uimaranta Melbournessa, Kuva: Stara

Veden laatua tarkkailevissa kokeissa siitä on löydetty hälyttäviä määriä ulostetta.

– Meillä on mittareita jotka mittaavat, onko vesi jätösten saastuttamaa. Jätökset ovat kiertoilmaus kakalle, EPAn Anthony Boxshall paljastaa ABC-uutissivustolle.

Rantojen vesi on saastunut rankkasateiden tuomien tulvien ansiosta. Tulvien seurauksena viemärivesi alkoi nousta kadulle ja levisi niiden kautta Port Phillipin lahteen. Erityisesti lapsia, vanhuksia ja raskaana olevia kehotetaan välttämään saastuneessa vedessä uimista.