Brittisotilas käyttänyt jo 17 vuotta Nokia 3310 -kännykkää: ”Lataan kymmenen päivän välein!”

Digi Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Brittiläinen Dave Mitchell osti Nokia 3310 -puhelimen vuonna 2000. Sen jälkeen sotilaana työskennellyt mies on taistellut muun muassa Irakissa ja Afganistanissa kyseinen kännykkä mukanaan. Puhelin toimii edelleen täydellisesti – 17 vuotta myöhemmin.

Dave Mitchell hehkuttaa nokialaista, sillä se on kestänyt kaiken. Puhelin on pesty kerran pesukoneessa, sen päälle on kaatunut curry-kastiketta ja se on joutunut tallottavaksi. Miehen kännykkää väitetään nyt Iso-Britannian vanhimmaksi matkapuhelimeksi, joka on edelleen aktiivisessa käytössä. Mitchell on sanonut, että tulisi surulliseksi jos joutuisi luopumaan Nokian puhelimestaan, koska se toimii edelleen moitteettomasti.

Mitchell käyttää puhelinta sen alkuperäistarkoitukseen, eli soittamiseen. Hän ei omien sanojensa mukaan kaipaa älysovelluksia kätensä ulottuville. Hän käyttää valokuvaamiseen ihan oikeaa kameraa. Joskus hän pelaa matopeliä. Nokia 3310 -kännykän akku kestää hänen mukaansa 10 päivää yhdellä latauskerralla. Mies nauraa Hull Daily Mailille, että hänen puhelimensa on varmaankin valmistettu kryptoniitista.

Puhelin on ollut vuosia käyttämättömänä laatikossa, kun Mitchell päätti vuonna 2010 jättää kännykkänsä kotiin komennukselle lähtiessään. Hänellä ei ollut tarvetta raportoida muille ihmisille menemisistään tai tekemisistään. Miehen sai kiinni ainoastaan lankapuhelimella. Hän pystyy omien sanojensa mukaan olemaan sosiaalisempi kasvokkain, koska miehen ei tarvitse turvautua internetiin. Mitchell kutsuu sitä vapaudeksi.

Hän otti kuitenkin hiljattain vanhan kännykkänsä takaisin käyttöön pitääkseen yhteyttä toiselle paikkakunnalle opiskelemaan muuttaneen tyttärensä kanssa. Ainoa ongelma liittyy puhelinoperaattoreihin, jotka eivät pysty tarjoamaan miehelle tavallista liittymäpakettia pelkästään puheluille ja tekstiviesteille. Hän joutuu maksamaan myös nettiyhteydestä.