Kurkistus seksibileiden kulisseihin – tällaista on orgioissa

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Ihmisten seksuaaliset asenteet ovat nykyisin sallivimpia kuin koskaan aiemmin. Monet ovat uskaltautuneet kokeilemaan rajojaan ja muuttaneet seksuaalisen uteliaisuuden täydeksi toiminnaksi. Seksi ei ole enää pikainen kerran viikossa lauantaisin saunan ja Urheiluruudun välissä tapahtuva yhdyntä. Seksistä uskalletaan nauttia ja fantasioita toteutetaan ahkerasti.

Seksitutkijat Zhana Vranglova ja Brooke Wells selvittivät anonyymin nettikyselyn perusteella, minkälaista on amerikkalaisissa seksijuhlissa, joissa ihmiset kerääntyvät yhteen toteuttamaan villeimpiä haaveitaan. 1.300 vastauksen perusteella kinky-kemuihin osallistuva henkilö on yleisimmin noin 40-vuotias vaaleaihoinen kaupunkialueella elävä henkilö, jolla on alempi korkeakoulututkinto ja hän työskentelee kokopäiväisesti.

Suurin osa seksibileisiin osallistuvista henkilöistä on valmiita harjoittamaan kauneinta nautintoa samaa sukupuolta olevan kanssa. Orgiat ovat yleensä yksityisen henkilön tai tietyn yhteisön järjestämiä. Paikalle saapuu tavallisesti vähintään kuusi osallistujaa, mutta toisinaan on järjestetty jopa 3.000 henkilön parinvaihtotapahtumia. Noin puolet kyselyyn vastanneista on osallistunut seksibileisiin elämänkumppaninsa kanssa.

Tapahtumiin saatetaan mennä pelkästä uteliaisuudesta, eikä niissä pakoteta seksiin. Jopa neljännes myönsi, että ei ole koskaan saanut bileissä orgasmia. Seksiä harrastaneista 20 prosenttia kokeili yli viittä ihmistä kerralla. 57 prosenttia oli testannut kolmen kimppaa ja 30 prosenttia neljän ihmisen ryhmäseksiä. Osa ihmisistä myönsi, että oli sekstaillut ainoastaan oman kumppaninsa kanssa.

Orgioissa voi kuitenkin saada orgasmeja, ja 75 prosenttia myönsi lauenneensa vähintään kerran juhlien aikana. Naiset ja miehet saivat orgasmeja yhtä paljon. Puolet naisista myönsi kokeilleensa seksiä toisen naisen kanssa. Juhlapaikka tarjoaa yleensä kondomit osallistujien käyttöön, mutta ihmiset toivat niitä myös mukanaan tapahtumapaikalle.

Vaikka kyseessä on bileet, ei niissä suosita runsasta alkoholinkäyttöä. Usealle ihmisille järjestetyissä seksitapahtumissa on yleensä säännöt, joita tulee noudattaa. Sääntöjen avulla minimoidaan väärinkäytökset ja taataan osallistujien turvallisuus. Suurin osa seksibileisiin osallistuneista haluaisi samankaltaiseen tapahtumaan uudestaan ja 90 prosenttia myönsi nauttineensa orgioista hyvin paljon, Real Talk -sivusto uutisoi.