Avenged Sevenfoldin ikimuistoisimmat live-hetket – tätä on luvassa myös Suomessa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Viime vuonna lokakuussa seitsemännen studioalbuminsa julkaissut metalliyhtye Avenged Sevenfold kiertää parhaillaan Eurooppaa. Ikimuistoista keikoistaan tunnettu kalifornialainen kokoonpano saapuu Helsingin Hartwall-areenalle 7. maaliskuuta.

https://www.instagram.com/p/BPjN_aygCOx/

Maailmanlaajuisesti kahdeksan miljoonaa albumia myynyt Avenged Sevenfold on perustettu vuonna 1999. Vuosien saatossa yhä enemmän melodisempaan heavy metalin musiikkityyliin siirtynyt yhtye on kohdannut urallaan uskomattomia nousukausuja ja vakavia takapakkeja, Kerrang uutisoi.

Ehkäpä surullisin momentti on ollut alkuperäiskokoonpanoon kuuluneen rumpali James The Rev Sullivanin kuolema vuonna 2009. Tästä toipuneena yhtye on osoittanut kuuluvansa maailman metallibändien kärkijoukkoon.

https://www.instagram.com/p/BPtQPNLgZio/

Listasimme Avenged Sevenfoldin ikimuistoisimpia YouTubessa julkaistuja keikkahetkiä. Taltioinneilla on räiskyvää pyrotekniikkaa, taidokasta soitantaa, kappaleiden sanoituksia kovaäänisesti laulavia yleisömassoja ja kaihoisasti yhtyeen komeita soittajapoikia tuijottavia naisia. Suomessa Avenged Sevenfoldin erikoisvieraana nähdään Disturbed ja Chevelle.

Hartwall-areenalla – 2013

Rock in Riossa – 2013

Twickenhamissa – 2008

Ozzfesteillä – 2006

Sonispheressä – 2009

Warped Tourilla – 2003

Hammersmith Apollossa – 2010

Wembley Arenalla – 2013

Livenä LBC:ssa – 2008

Download Festivaleilla – 2014

https://www.instagram.com/p/BO-7mtwAKnd/