Samsungin epäonni jatkuu – akkutehtaassa tulipalo

Digi · Tim Isokivi

Samsung julkaisi viime vuonna uuden Galaxy Note 7 -puhelinmallin, jossa ilmeni pian vaarallinen vika. Älypuhelimien huomattiin syttyvän tuleen ja räjähtelevän akkuun liittyvän ongelman vuoksi.

Nyt Samsungin epäonnet jatkuvat. Kiinassa sijaitsevassa Samsungin akkuja valmistavassa tehtaassa sattui keskiviikkona 8. helmikuuta tulipalo. Pieneksi kuvailtu palo onnistuttiin sammuttamaan ennen kuin se aiheutti suurempia vahinkoja.

Palon syttymisestä on liikkeellä kahdenlaista tietoa. Samsung SDI:n tiedottaja Shin Yong-doo on kertonut palon alkaneen tehtaan jätehuollosta. Reuters-uutistoimiston mukaan palolaitos on sen sijaan kertonut tuotantolaitoksessa valmisteilla olleiden litium-akkujen syttyneen tuleen.

Samsung SDI tulee toimittamaan akkuja myös Samsungin uutta Galaxy S8 -puhelinmallia varten. Älypuhelin on tulossa markkinoille vielä tämän vuoden aikana.