Teini sai kulmaväristä allergisen reaktion – järkyttävä seuraus!

Lifestyle Ohhoh! Terveys · Terhi Piiroinen

Australialainen Tylah Durie halusi värjätä kulmakarvansa ja ripsensä kotioloissa kestosävytteellä. 16-vuotias neitokainen noudatti tarkkaan pakkauksessa olleita ohjeita. Hän unohti kuitenkin sen tärkeimmän: Allergiatestin tekemisen.

Daily Mail uutisoi australialaisen teinin värjänneen kulmat ja ripset tummemmaksi 1000 Hour’s Eyelash and Brow Dye -nimisellä tuotteella. Kaikki sujui normaalisti väriainetta levittäessä. Hän antoi sävyn vaikuttaa kymmenen minuuttia ja huuhteli värin pois. Puolen tunnin kuluttua hänen silmiään alkoi kutittaa.

Tylah Durie ei tiennyt olevansa hengenvaarallisesti allerginen väriaineiden valmistuksessa käytetylle p-Fenyleenidiamiinille. Hänen olisi pitänyt tehdä allergiatesti 48 tuntia ennen värjäämistä. Tytön silmät turposivat umpeen ja hän kuvaili tunnetta Daily Mailille kuin luomien alla olisi ollut kourallinen hiekkaa.

Durie toimitettiin sairaalaan. Hänen ripsensä putosivat ja kulmakarvojen iho kärsi kemikaalien aiheuttamista palovammoista. Lääkäreiden mukaan teini olisi voinut jopa kuolla reaktioon tai sokeutua pysyvästi.

'My eyes blew up like huge balloons and I was screaming' 😱

Publié par Daily Mail Australia sur lundi 13 février 2017