Donald Trump paljasti terrori-iskun Ruotsissa – ruotsalaislehti listasi päivän tapahtumat

Viihdeuutiset · Stara.fi

Yhdysvaltojen presidentti, lukemattomista perättömistä lausunnoistaan maailmanlaajuisesti tunnettu Donald Trump, puhui viikonloppuna Melbournen kaupungissa. Lauantai-iltana pitämässään puheessa hän viittasi useisiin terrori-iskuihin, joista tuorein oli tapahtunut perjantaina Ruotsissa.

– Katsokaa mitä tapahtuu Saksassa. Katsokaa mitä tapahtui viime yönä Ruotsissa. Ruotsissa! Kukapa olisi uskonut, että Ruotsissa? He eivät koskaan uskoneet tällaisen olevan mahdollista, Donald Trump totesi puheessaan.

Tieto terrori-iskusta otettiin Ruotsissa vastaan ristiriitaisin tunnelmin, sillä viranomaisilla ei ollut siitä mitään tietoa. Viranomaiset ovat toki joutuneet taistelemaan Malmön kaupungissa maahanmuuttajien väkivaltaisuuksia ja jopa pommi-iskuja vastaan jo vuosien ajan, mutta perjantaina myös Malmö oli melko rauhallinen. Muissakaan kaupungeissa ei tullut ilmi Trumpin mainitsemaa terrori-iskua.

Aftonbladet-lehti on nyt tutkinut perjantai-illan poliisiraportteja ja listannut muutamia mahdollisia tapauksia, joihin Trump mahdollisesti viittasi puhuessaan terrori-iskusta.

Kello 15.24 Mies sytytti itsensä palamaan Tukholman Sergelin torilla. Pahoja palovammoja saanut mies kiidätettiin sairaalaan.

Kello 18.42 Laulajan Owe Thörnqvistillä oli ongelmia Melodifestivalen-laulukilpailun harjoituksissa.

Kello 20.23 Mies menehtyi Boråsissa työpaikalla tapahtuneessa onnettomuudessa.

Kello 20.46 Maantie E10 jouduttiin sulkemaan kovan tuulen takia Katterjåkkin ja Riksgränsenin välillä.

Kello 24.17 Poliisit joutuivat ajamaan takaa paennutta Peugeotia Tukholman keskustassa.

PÄIVITYS: Puheen pitopaikka korjattu.