Tavaramerkkikiista: Skeittilehti Thrasher syyttää H&M-ketjua logon kopioimisesta

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Sanfranciscolainen skeittilehti Thrasherin logo on alkanut vuosikymmenten aikana elää omaa elämäänsä t-paitojen ja huppareiden printeissä. Nyt lehti syyttää ruotsalaista H&M-vaatekauppaketjua tavaramerkillä suojatun logonsa kopioimisesta.

H&M:n myy oman Divided-merkkinsä Trippin-tekstillä varustettuja collegepaitoja. Tekstin liekehtivä fontti muistuttaa Thrasherin vastaavaa. Lehti lähestyi vaateketjua kieltokirjeellä, jossa tuotetta vaaditaan pois markkinoilta tavaramerkkiloukkaukseen vedoten.

H&M on kiistänyt Thrasherin väitteet. Vaateketjun vastauksessa liekehtivää tekstiä ei pidetä tavaramerkkiä loukkaavana. Yhtiö ei usko, että kuluttajat yhdistäisivät logon Thrasheriin vain samankaltaisen kirjoitusasun vuoksi.

Thrasher-lehti jakoi Instagram-tilillään kuvankaappauksen ruotsalaisketjun vastauksesta. Lehti ei selkeästi ota vastausta hyvällä vastaan, sillä kuvatekstissä H&M:ää kehotettiin ”painumaan v*ttuun” ja lukijoita suositeltiin arvostamaan alkuperäistä Thrasher-brändiä.

 

Just got a letter back from @hm's lawyers. Here's an excerpt from their response. FUCK OFF H&M ?? Respect the original ?

A post shared by THRASHER MAGAZINE (@thrashermag) on

? @crooks_skateshop in Riverside is stocked up! #supportyourlocalskateshop

A post shared by THRASHER MAGAZINE (@thrashermag) on