Ravintoneuvoja listasi 4 yleisintä virhettä syömisessä

Fitness Ruoka Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Keväällä moni ajattelee haluavansa tavoitella jälleen kesäkuntoa, johon kuuluu yleensä treenaamisen aloittaminen ja terveellisemmin syöminen. Ihmiset tekevät kuitenkin usein ruokavalionsa suhteen virheitä, jotka olisivat helposti vältettävissä. Nyt ravintoterapeutti Jackie Lynch kertoi Daily Mail -lehdelle neljä yleisintä virhettä, joihin hän törmää usein.

1. Aterioiden väliin jättäminen

Vähemmän syöminen voi olla ihmisten mielestä ratkaisu laihtumiseen. Tämä ei kuitenkaan pidä paikkaansa. Aterioiden skippaaminen ja nälässä oleminen hidastavat aineenvaihduntaa, mikä aina lopulta kostautuu ja nostaa painoa entisestään kun ihminen nälkäisenä sortuu herkkuihin tai jättimäisiin annoksiin.

2. Liian suuret annoskoot

On hyvä syödä monipuolisesti ja useita aterioita päivässä, mutta moni syö kuitenkin kerralla liian suuria annoksia. Ateriaväli olisi hyvä pitää suhteellisen lyhyenä, mutta annoskoko jokaisen ruoan kohdalla kohtuullisena.

3. Piilosokeri

Monet terveellisinä pidetyt ruoat sisältävät piilotettua sokeria. Kuivatut hedelmät, maustetut rahkat, jogurtit ja myslit sisältävät yllättävän määrän sokeria. Terveellisiltäkin vaikuttavien välipalojen takaa kannattaa aina lukea ravintosisältö varmistuakseen sokerin määrästä.

4. Rasvan pelkääminen

Moni luulee virheellisesti, että pelkkä rasva lihottaa. Ihmisen elimistö kuitenkin tarvitsee rasvaa toimiakseen ja polttaakseen rasvaa. Tämän vuoksi rasvattomat ruoat eivät takaa laihtumista. Moniin rasvattomiin ja vähärasvaisiin tuotteisiin on lisätty suuri määrä sokeria ja suolaa tuomaan makua, koska rasvan puuttuminen saa monet tuotteet maistumaan ihmisten suussa mauttomilta.